Saturday, December 27, 2008

Mimmi Sanden - Talang 2008



Mimmi Linnéa Marianne Sandén, född 25 december 1995, är en svensk sångerska som tävlade i Talang 2007 på TV4, där hon gick till final[1] och kom tvåa med 16% av rösterna.[källa behövs] Hon framförde låtarna Knock On Wood, Total Eclipse of the Heart och Tonight Is What It Means To Be Young/Holding Out For A Hero. I media har hon jämförts med sångerskan Bianca Ryan som slog igenom i den amerikanska versionen av programmet[2]. Den 28 juli 2007 medverkade hon i "Sommarkrysset". Hon är under hösten 2007 aktuell tillsammans med Morgan (Mojje) Johansson i TV-serien Mimmi & Mojje på turné som sänds i TV4. Nu är de inne på tredje säsongen av Mimmi och Mojje, denna gången är de i Karibien. Hösten 08 kommer Mimmi och Mojje tillbaka, denna gången är de i Sälen. Mimmi och Mojje i fjällen kommer det att kallas.


Hon går i musikklass på Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm. Stor del av sångcoachingen får hon på Helges i Gävle. Mimmi är också en av medlemmarna i sånggruppen Helges All Stars. Hon bor i Huddinge, utanför Stockholm.

Mimmi kom på tredje plats i Stjärnskott 2008 när hon uppträdde med låten Enough is enough tillsammans med Ellen Jonsson. Mimmi kom på andra plats i Idrestjärnan 2008.

Under sommaren 2008 har hon medverkat i musikalen Hujeda mej vá många sånger tillsammans med Linus Wahlgren, Hanna Hedlund, Ola Forssmed, Bianca Wahlgren-Ingrosso, Benjamin Wahlgren, Frida Sandén, Vendela Palmgren, Josefine Götestam med flera.

Hon är syster till sångerskan Molly Sandén som representerade Sverige i Junior Eurovision Song Contest 2006[3]. Hon är även syster till sångerskan Frida Sandén som representerar Sverige i Junior Eurovision Song Contest 2007.

from: wikipedia

0 comments:

 

blogger templates | Make Money Online